U Ljubljani sipaju drogu u piće

Izvor: B92, 22.Sep.2014, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Ljubljani "sipaju drogu u piće"

U ljubljanskim klubovima i lokalima među mladima raste broj zloupotrebe gama-hidroksi butirata (GHB), opojne droge koja je poznata i kao "droga za silovanje".

Policija je potvrdila da su ove godine tretirali pet slučajeva predoziranja GHB-om, koji se u uličnom žargonu zove i tekući ekstazi i može da izazove komatozna stanja i "rupe u sećanju" onih koji ga namerno uzmu, ili im je podmetnut.

U ljubljanskom Kliničkom centru otkrivaju da su prošle godine lečili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 27 mladih osoba koji su uzimali ovu drogu i da je trend u porastu.

Čitava stvar je postala aktuelna nakon što je proteklog vikenda 21-godišnja devojka, koja sumnja da joj je supstanca bila podmetnuta u piće u jednom prestoničkom klubu, završila u hitnoj pomoći u teškom stanju.

U klubu tvrde da je upotreba navedene druge u porastu, da se to događa i u drugim lokalima samo se "stavi pod tepih", kao i da preko čuvara i na društvenim mrežama na opasnosti od te droge upozoravaju posetioce.

Saveti se, između ostalog, odnose i na upozorenje da posetioci svoje piće nikada ne ostave "bez kontrole", kako im neko u čašu ne bi mogao da ubaci drogu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dame, pazite se ako putujete u Ljubljanu: Sve češće sipaju drogu u piće

Izvor: NaDlanu.com, 22.Sep.2014

U ljubljanskim klubovima i lokalima među mladima raste broj zloupotrebe gama-hidroksi butirata (GHB), opojne droge koja je poznata i kao "droga za silovanje"...Policija je potvrdila da su ove godine tretirali pet slučajeva predoziranja GHB-om, koji se u uličnom žargonu zove i tekući ekstazi i može...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.