U Ljigu bez procene štete od klizišta

Izvor: Studio B, 06.Okt.2015, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Ljigu bez procene štete od klizišta

U Ljigu još uvek nije procenjena šteta od klizišta koja su se pokrenula zbog obilnih padavina u februaru i martu ove godine, rekao je danas Tanjugu načelnik tamošnje Opštinske uprave Stevo Vranešević.

On je podsetio da je na tom području registrovano preko 100 pomeranja tla, a na teren su izlazili geolozi i hidrogeolozi kako bi utvrdili stepen oštećenja.

"Takođe dolazio je i ministar za vanredne situacije Velimir Ilić i skoro na svim lokalitetima zahvaćenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << klizištima došli smo do zaključka da je njihova sanacija ekonomski neisplativa", rekao je načelnik.

On je istakao da su zahvaljucjući donacijama, a posredstvom Kancelarije za pomoć i obnovu sagrađena tri stambena objekta u selima Kozelj, Lalinci i Kadina Luka, vrednosti po 15.000 evra.

"Novčana sredstva su opredeljena za pet domaćinstava, a još dva rešenja su u proceduri", kazao je Vraneševcih.

On je precizirao da je za dvočlane porodice koje su pretrpele štete predviđena pomoć u iznosu od dva miliona dinara, tročlane i četvoročlane 2,5, a petočlane tri miliona dinara.

Šteta nastala na putnoj infrastrukturi je procenjena i ona iznosi oko 2,5 miliona dinara, podsetio je načelnik.

Neophodna su velika sredstva za elaborate i projekte kako bi se sprovela sanacija, što skroman budžet ljiške lokalne samouprave ne može da izdrži, zaključio je Vranešević.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Ljig: Šteta od klizišta još nije procenjena

Izvor: Šumadija Press, 06.Okt.2015

Još nije procenjena šteta od klizišta koja su se u Ljigu pokrenula zbog obilnih padavina u februaru i martu ove godine...Ovo je Tanjugu rekao Tanjugu Stevo Vranešević, načelnik Opštinske uprave u Ljigu. On je podsetio da je na tom području registrovano preko 100 pomeranja tla, a na teren su izlazili...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.