U KRUGU FABRIKE: Fijat otvara vrtić za decu radnika

Izvor: Kurir, 03.Sep.2014, 06:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U KRUGU FABRIKE: Fijat otvara vrtić za decu radnika

Od 1. septembra roditelji će u svim obdaništima plaćati oko 3.500 dinara mesečno, a radnici FAS će imati i dodatni popust od 20 odsto

KRAGUJEVAC - U krugu fabrike Fijat automobili Srbija sredinom septembra počeće da radi vrtić za decu radnika te kompanije.

"U vrtiću će biti mesta za 200 dece čiji roditelji rade u toj fabrici", izjavio je načelnik gradske Uprave za posao lokalne samouprave i opšte uprave Zlatko Milić. Naglašavajući da će grad potpisati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sporazum sa FAS-om, koji će lokalnoj samoupravi bez naknade ustupiti prostor za funkcionisanje tog obdaništa, Milić je rekao da će vrtić biti deo sistema predškolske ustanove "Nada Naumović" i da će raditi po istom programu.

Podsetivši da će od 1. septembra roditelji u svim obdaništima plaćati oko 3.500 dinara mesečno, Milić je rekao da će radnici FAS-a na taj iznos imati popust od 20 odsto.

Milić je dodao da će imati pravo na popust jer je FAS uložio u opremanje prostorija, nabavio igračke, a kompanija će plaćati i troškove grejanja, struje i vode. Predškolska ustanova "Nada Naumović" ima 14 obdaništa u Kragujevcu, u kojima boravi 4.500 dece.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.