U Jablanici proglašeno stanje prirodne nepogode

Izvor: B92, 21.Jul.2017, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Jablanici proglašeno stanje prirodne nepogode

Jablanica -- Vlasti opštine Jablanica, u Bi\H, odlučila je da proglasi stanje prirodne nepogode izazvane šumskim požarima.

To je rekla portparolka Federalne uprave civlne zaštite Majda Kovač.

Kako je istakla, zbog porasta temperature danas se očekuje i pojačanje požara kod Jablanice te su u skladu s potrebama na terenu uključena i dva helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Ona je u izjavili za Fenu rekla da su sinoć pripadnici opštinske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << službe Civilne zaštite Jablanica, Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo, pripadnici šumarstva područja opštine Jablanica, planinari, Gorska služba spašavanja uspeli da zaustave širenje požara borove šumne na planini Čvrsnica kod Jablnice.

"U blizini požarišta su formirana dva kampa iz kojih se od ranih jutarnjih sati delovalo na požarnu liniju, što je znatno uticalo na efikasniju kontrolu požarane teritorije Čvrsnice. I danas je osigurana pomoć Oružanih snaga, jer jedan helikopter prebacuje naprtnjače s vodom, što je znatno olakšalo i ubrzalo rad", kazala je Kovač.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.