U Hrvatskoj skupljaju pomoć za izbjeglice  Srbiji

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2015, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatskoj skupljaju pomoć za izbjeglice Srbiji

Nekoliko organizacija u Hrvatskoj pokreću akciju prikupljanja pomoći za izbjeglice koje su se zatekle u Srbiji, prenio je portal Jutarnjeg lista.

Prikupljanje pomoći organizuju Adventistička agencija za pomoć i razvoj, Centar za mirovne studije i Volonterski centar Vukovarsko-srijemske županije

U pozivu građanima se navodi da su, na osnovu prikupljenih informacija od organizacija koje pružaju pomoć velikom broju izbjeglica koje stalno pristižu u Srbiju tražeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << put ka razvijenim zemljama Evropske unije i vremenske prognoze kojom se najavljuju zahladnjenje i padavine, da je izbjeglicama potrebn obuća za odrasle i decu, odjeća za odrasle i djecu i kabanice i kišobrani.

Pored adresa na kojima se može dostaviti pomoć, u obaviještenju stoji da je moguće uplatiti i novac na navedene uplatom određenog iznosa na navedene bankarske račune.

"Pokažimo solidarnost s onima koji su u nevolji", stoji u pozivu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.