U Gradišci nastupilo 120 mališana

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jun.2015, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Gradišci nastupilo 120 mališana

GRADIŠKA - U Kulturnom centru Gradiška večeras je održan Polugodišnji koncert dječijih ansambala Kulturno-umjetničkog društva "Kolovit" na kojem se predstavilo 120 mališana.

Djeca od četiri do 12 godina raspoređena u šest uzrasnih grupa nastupila su pred 500 posjetilaca.

Predsjednik KUD-a "Kolovit" iz Gradiške Mirko Borjanović rekao je da su se mališani predstavili novim koreografijama igara iz Republike Srpske i Srbije, prilagođenih njihovom uzrastu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koje su spremali prethodnih šest mjeseci.

Borajnović je naveo da se dječiji izvođački ansambl, koji je nastupio na ovom koncertu, prije par dana vratio sa turneje iz bugarskog grada Varne, gdje su se, igrama iz Lijevča polja i Gruže, predstavili na Međunarodnom festivalu folklora, na kome su nastupala i društva iz Bugarske, Srbije, Litvanije i Poljske.

On je nagalsio da nakon Polugodišnjeg koncerta najmalađi čalanovi "Kolovita" prave pauzu sve do septembara, a pripremni ansambl se sprema za nastup na Petrovdanskom saboru folklora u Lamincima.

Borjanović je dodao da prvi asambl "Kolovita" 20. jula putuje na dvonedeljnu turneju u Tursku, prije koje će nastupiti na manifestacijama u Novom Gradu i Piskavici. /kraj/mm/mir/foto

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.