U BiH sve spremno za papu

Izvor: B92, 03.Jun.2015, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U BiH sve spremno za papu"

U BiH je sve spremno za dolazak poglavara Rimokatoličke crkve, pape Franje, u Sarajevo 6. juna, rekao je član predsedništva BiH Dragan Čović.

Čović je, gostujući u emisiji "Intervju20" na kanalu BHT1, rekao i da je najveća vrednost poruke koju će papa Franja uputiti iz Sarajeva, poruka mira.

"To je najveća vrednost ove poruke... i siguran sam da će se širom sveta ponovo čuti za Sarajevo i BiH i da, uz sve teškoće koje imamo, verujem da to možemo višestruko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da iskoristimo", rekao je Čović.

Čović je dodao da je poseta pape Jovana Pavla Drugog Banjaluci 2003. bila mnogo zahtevnija u organizacionom smislu, dok je poseta pape Franje treća poseta poglavara Rimokatoličke crkve BiH, iza koje stoji veliko iskustvo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čović: BiH spremna za posetu pape Franje

Izvor: Blic, 03.Jun.2015

U Bosni i Hercegovini je sve spremno za dolazak poglavara Rimokatoličke crkve, pape Franje, u Sarajevo 6. juna, rekao je član predsedništva BiH Dragan Čović...Čović je, gostujući na kanalu BHT1, rekao i da je najveća vrednost poruke koju će papa Franja uputiti iz Sarajeva, poruka mira..."To...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.