U Beogradu, ali stvarno: Da komšiji crkne konj...

Izvor: Mondo, 19.Feb.2017, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu, ali stvarno: Da komšiji crkne konj...

Komšijski odnosi su, od čuvene srpske izreke da komšiji crkne krava, na Konjarniku stigli do toga da je komšija svog uginulog konja ostavio u susednom dvorištu.

Foto: Mondo/Petar Kasapovic

U ovom beogradskom naselju, baš u blizini okretnice autobusa na liniji 31, u urbanom delu grada, Milan Maričić zatekao je pre dva dana leš životinje u nezavršenom objektu koji je on počeo da gradi na svom placu, pišu "Večernje novosti".

O tome >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je, kako kaže, obavestio sve opštinske i gradske inspekcije koje su mu pale na pamet. Obratio se i komunalnoj policiji, ali razumevanje nigde nije našao. Od svih službi, na teren je izašla jedino patrola policije koja je sačinila zapisnik.

Maričić priča da ga je o pronađenom lešu obavestio sin Aleksandar koji je otišao da obiđe plac.

"U prizemlju neizgrađenog objekta zatekao je koze, ovce, magarce, svinje i konje, životinje komšije Radivoja K., koji godinama uzurpira našu imovinu i našu građevinu koristi kao štalu", uznemireno priča Maričić.

Sudario se sa konjem usred Beograda

Iz gomile balege kojom je gotovo potpuno zatrpano celo prizemlje, uočio je konjsko kopito kako viri."Došao sam i uverio se da je u mojoj kući zatrpana lešina. Pozvao sam majku komšije Radivoja K. i ona mi je potvrdila da su oni zatrpali uginulog konja, te da će ga njen sin ubrzo ukloniti".

Kako je vreme prolazilo, a susedi nisu ništa preduzeli, Maričić je rešio da slučaj prijavi policiji.

"Ko zna koliko dugo taj leš leži zatrpan. Ova silna balega, u tonama, sama po sebi je leglo zaraze, a sad još i leš životinje koji je počeo da se raspada. A sve to u Beogradu, na svega nekoliko metara od stambenih zgrada. I to nikog ne interesuje", kaže Maričić.

"Radivoju K. je zabranjeno da više prelazi u moje dvorište, međutim, niko drugi od nadležnih komunalnih službi nije izašao na teren kako bi ovaj problem do kraja bio otklonjen", žali se Maričić.

U međuvremenu, porodica Radivoja K. je juče posle podne izvukla crkotinu i samo su je prevukli u svoje dvorište, gde su je opet zatrpali. Na njihovom imanju, ispod višespratnice od bele fasadne cigle, stoji gomila životinjske balege. Ne samo u njihovom, već i po susednim placevima slobodno se šetaju ovce i koze.

Neprijatan miris širi se Konjarnikom oko okretnice autobusa 31 i ne uspeva da ga ubije ni mraz ni hladnoća. Smrad i raspuštene životinje godinama unazad zadaju muke ne samo Maričićima, već svima koji žive u ovom delu grada, a posebno leti, kad upeče zvezda i krenu fekalna isparenja.

Inače, porodica Radivoja K. uz blagoslov opštinskih, gradskih, sudskih, izvršnih i zakonodavnih službi godinama ima pravu farmu u dvorištu na Konjarniku.

Njihove životinje su više puta bile i vinovnici incidenata.

Tako je pre šest godina odbegli konj narsnuo na pešake na uglu Vojislava Ilića i Ustaničke.

Lane su se po kolovozu slobodno šetale svinje, njuškajući po kantama za đubre i izbacujući smeće, a vozače su krajem januara iznenadile i koze koje su se isprečile nasred ulice.

Nastranu što je držanje stoke u gradu zabranjeno, ali ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju, kao i zdravlja ljudi i životinja, ne bi smelo da prođe bez reakcije nadležnih. Takođe, važeći zakoni ne bi smeli da se selektivno primenjuju, pišu "Novosti".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.