Izvor: Nezavisne Novine, 30.Apr.2016, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuzla: Drina porazila Slobodu

TUZLA - Veliku senzaciju u 27. kolu BHT Premijer lige priredili su fudbaleri Drine iz Zvornika koji su u Tuzli sa 2:0 savladali Slobodu, ekipu koja se bori za titule prvaka u ligi i Kupu BiH.

Sloboda je upisala čak treći poraz u posljednje četiri utakmice na Tušnju u Premijer ligi. Uz to, ni u jednoj od te tri utakmice nisu postigli gol. Porazi su stizali od Željezničara (1:0), Širokog (3:0) i danas od Drine.

Domaći tim je imao inicijativu u prvom poluvremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i bio je opasniji, ali mreže su mirovale. Onda je na otvaranju drugog dijela Drina povela preko Kuzmanovića.

 Iako se igralo drugo poluvrijeme, bilo je teško za očekivati da će Sloboda izgubiti ovaj meč, ali je uslijedio novi šok u 69. minuti kada je Stefanović pogodio za 2:0.

Ovim porazom Sloboda je napravila veliki korak nazad u borbi za titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Tuzlaci tri kola prije kraja imaju četiri boda manje od Zrinjskog kojem će gostovati u posljednjem kolu.

 Drina je upisala pobjedu koja joj ne igra nikakvu ulogu pošto je porazom od ekipe Mladost Doboj-Kakanj, u prethodnom kolu, ispala iz prvenstva.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.