Tužilaštvo istražuje patriotsku pljačku

Izvor: Blic, 18.Apr.2014, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo istražuje patriotsku pljačku

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je od Anketnog odbora Skupštine Srbije za KiM da im dostavi izveštaj o trošenju budžetskog novca na KiM od 2000. do 2012. godine.

“Blicu” je potvrđeno i u tužilaštvu da je izveštaj tražen i, kako je rečeno, nakon što ga prouče, odlučiće o daljim koracima koje će preduzimati.

Anketni odbor usvojio je pre četiri dana ovaj izveštaj koji je pokazao da je u južnu srpsku pokrajinu za tih 12 godina utrošeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čak 229,4 milijarde dinara (2,84 milijarde evra) iz budžeta Srbije.

Međutim, kako se takođe moglo videti u izveštaju, gotovo da ne postoji oblast u kojoj nije bilo zloupotreba, bilo da se radi o izgradnji infrastrukture, sanaciji, zdravstvu ili obrazovanju. One su se, prema izveštaju, odvijale na najrazličitije načine, od toga da su nameštane javne nabavke, u nekim slučajevima vrednost objekata je precenjivanja, do toga da su negde objekti plaćani a da nisu završeni ili da čak i ne postoje na terenu.

Kako je pre nekoliko dana rekao predsednik Odbora Momir Stojanović, izveštaj je koristan za nadležna ministarstva. On je izrazio uveravanje da će on biti prosleđen Vladi i da će nadležni pravosudni organi imati dosta materijala da se pozabave uočenim zloupotrebama u trošenju budžetskih sredstava.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tužilaštvo počelo da istražuje "Patriotsku pljačku"

Izvor: Radio 021, 18.Apr.2014

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je od Anketnog odbora Skupštine Srbije za KiM da im dostavi izveštaj o trošenju budžetskog novca na KiM od 2000. do 2012. godine.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.