Tužilaštvo:Pored Bogićevića, privedeno još šestoro ljudi

Izvor: Press, 25.Nov.2014, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo:Pored Bogićevića, privedeno još šestoro ljudi

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević saopštio je večeras da je u to Tužilaštvo večeras, pored vlasnika i generalnog direktora koncerna „Farmakom MB" Miroslava Bogićevića, privedeno još šestoro ljudi.
Privedeni su, kako je saopšteno, predsednik kreditnog odbora Privredne banke Beograd (PBB) Miodrag Salai, zatim članovi kreditnog odbora PBB Aleksandra Janković, Vera Medić i Predrag >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Tošić, zamenik člana kreditnog odbora PBB Dušan Vujadinović i finansijski direktora „Farmakoma MB" Olivera Ðorđević.



"Protiv privedenih lica podneta je krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica", piše u saopštenju. 

Prema navodima krivične prijave, osumnjičenima se stavlja na teret da su kao odgovorna lica Privredne banke Beograd u periodu od juna 2012. do kraja marta 2013. godine, nezakonitim odobravanjem deset kredita pribavili protivpravnu imovinsku korist koncernu „Farmakom MB“ u iznosu od više od 15 miliona evra, piše u saopštenju. 

Prema svim licima je, kako je navedeno, po odobrenju tužioca za organizovani kriminal, policija donela rešenje o zadržavanju, a njihovo saslušanje planirano je za utorak 25. novembar 2014. godine. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas saslušanje Miroslava Bogićevića

Izvor: Press, 25.Nov.2014

Generalni direktor koncerna „Farmakom MB" Miroslav Bogićević biće danas saslušan, najavio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević. . Pored Bogićevića koji je juče uhapšen, saslušanje je planirano...

Nastavak na Press...

Završena saslušanja Bogićevića

Izvor: Press, 25.Nov.2014

U Tužilaštu za organizovani kriminal završeno je saslušanje generalnog direktora koncerna "Farmakom MB" Miroslava Bogićevića i još šestoro osumnjičenih da su malverzacijama sa kreditima oštetili Privrednu banku za više od 15 miliona evra. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.