Izvor: Nezavisne Novine, 03.Dec.2016, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac Džemal Karić priveden u Tužilaštvo KS

SARAJEVO - Tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo Džemal Karić priveden je danas u Tužilaštvo KS.

Karić je osumnjičen za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlasti, piše N1.

Karić se tereti da je organizatoru i članovima osumnjičene kriminalne organizacije, čiji su akteri lišeni slobode u sklopu akcije "Pravda", davao pravne savjete i odavao podatke o predmetima koji se vode u Tužilaštvu KS-a i sudovima u KS-u. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Podsjetimo, u akciji "Pravda" čija je realizacija počela 11. novembra uhapšeno je više osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima zloupotrebe položaja, povrede zakona od sudije, pranja novca i prevara.

Tužilaštvo KS-a je u ovom predmetu istragu provodilo u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta Hrvatske (USKOK), a značajna saradnja ostvarena je i s Upravom za organizirani i teški kriminal MUPRS-a, pri čemu je asistenciju pružila i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH.

(N1)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.