Turska gađala Kurde, uhapšeno 1.300 ljudi

Izvor: B92, 29.Jul.2015, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska gađala Kurde, uhapšeno 1.300 ljudi

Turske vazduhoplovne snage gađale su i noćas kurdske separatiste u Turskoj i severnom delu Iraka, a u 39 turskih provincija uhapšene su 1.302 osobe.

Kako se navodi u saopštenju turskog premijera, avioni su bombardovali šest ciljeva kurdskih separatista.

Turske vlasti su uhapsile 1.302 osobe u racijama u okviru obračuna sa članovima Islamske države, Radničke partije Kurdistana (PKK) i drugih nelegalnih levičarskih grupa, preneo je Rojters.

Napadi na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kurde na severu Iraka i u samoj Turskoj usledio je posle serije smrtonosnih napada za koje se krivi PKK, koju Ankara i njeni zapadni saveznici kvalifikuju kao terorističku grupu.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je juče da se mirovni proces sa kurdskim pobunjenicima ne može nastaviti u atmosferi napada na Turke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.