Turska bombardovala položaje PKK

Izvor: B92, 30.Apr.2016, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska bombardovala položaje PKK

Istanbul -- Turska vojska saopštila je danas da je tokom noći bombardovala centre kurdskih pobunjenika u severnom Iraku i jugoistočnoj Turskoj.

U napadima je uništeno nekoliko bunkera i skloništa pobunjenika, navodi se u saopštenju koje je objavila agencija Anadolija.

Skoro tri sata bombardovani su ciljevi u blizini Avasina, Hakurka i Kandila, iračkom uporištu zabranjene Radničke partije Kurdistana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (PKK).

Turski avioni izveli su vazdušne napade i u provinciji Širak, na jugoistoku Turske.

Turska, Evropska unije i Sjedinjene Američke Države označile su PKK kao terorističku organizaciju.

U višedecenijskim sukobima PKK, koja se bori za veću autonomiju područja ; s većinskim kurdskim stanovništvom u Turskoj, i turskih snaga poginulo je preko 40.000 ljudi. Mirovni pregovori propali su prošlog leta, otvarajući novi ciklus nasilja na jugoistoku Turske naseljenom dominantno kurdskim stanovništvom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.