Turska: Uhapšena četvorica, hteli da izvrše napad u Ankari

Izvor: B92, 01.Maj.2016, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Uhapšena četvorica, hteli da izvrše napad u Ankari

Ankara -- Turska policija privela je četvoricu džihadista Islamske države zbog sumnje da su planirali da tokom proslave Praznika rada izvrše napad u Ankari.

Preliminarna istraga je pokazala da su uhapšeni državljani Sirije, koji su neko vreme živeli u Ankari, navela je agencija Anadolija, a preneo Frans Pres.

Policija nije navela kakvu vrstu napada su uhapšeni planirali da izvrše.

U Turskoj su na snazi jake mere bezbednosti nakon niza napada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje su od početka godine izvršili džihadisti i kurdski militanti.

U oktobru su prošle godine u dvostrukom napadu bombaša -samoubica tokom prokurdskog mirovnog skupa u Ankari poginule 103 osobe, što je najkrvaviji teroristički napad u istoriji Turske.

Ranije tokom dana jedan policajac je ubijen, a 23 ljudi je ranjeno u napadu automobilom bombom ispred sedišta policije u jugoistočnom turskom gradu Gazijantepu.

Osim toga, jedan muškarac poginuo je u centru Istanbula, gde je tokom protesta povodom Praznika rada došlo do sukoba demonstranata i policajaca.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ankara, planirali napad na prvi maj?

Izvor: RTS, 01.Maj.2016

Turska policija privela je četvoricu džihadista Islamske države, zbog sumnje da su planirali da tokom proslave Praznika rada izvrše napad u prestonici Ankari. . Preliminarna istraga je pokazala da su uhapšeni državljani...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.