Izvor: Nezavisne Novine, 01.Maj.2016, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Policija suzavcem na demonstrante zbog 1. maja

Istanbul -- Turska policija je ispalila suzavac na grupu demonstranata koji su pokušali da se probiju do glavnog istanbulskog trga Taksim.

Kako se navodi, demonstranti su se okupili uprkos tome što su vlasti zabranile održavanje proslava Međunarodnog praznika rada.

Više stotina demonstranata je pokušalo da se probije do Taksima, kad su izbili sukobi sa policijom, preneo je Rojters.

Televizija CNN Turk je prikazala kako policajci uvode nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << uhapšenih demonstranata u policijski autobus.

Turske vlasti su sa nekoliko sindikata dogovorile da se proslava Prvog maja održi na specijalno određenom prostoru za tu svrhu, u naselju Bakirkoj, u blizini istanbulskog aerodroma.

Skoro 25.000 pripadnika turske policije raspoređeno je u Istanbulu, a brojne ulice u gradu su zatvoreni uoči obилјežavanja 1. maja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.