Tukla do smrti jer joj je nešto kliknulo

Izvor: Večernje novosti, 13.Feb.2016, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tukla do smrti jer joj je "nešto kliknulo"

BILjANA Jeftić (50) iz Stejanovaca kod Rume, osumnjičena da je u Novom Sadu svirepo ubila penzionisanu novinarku Jaroslavu Dobrenov Dugošija (77), hladnokrvno je priznala zločin pred zamenikom tužioca, kao što je to prethodno učinila i u policiji. - Bila je vrlo konfuzna - saznajemo nezvanično od izvora bliskog istrazi. - Rekla je da je zajedno sa Jaroslavom ušla u njen stan, i da joj je, zatim, "nešto kliknulo u glavi". Posle saslušanja pred zamenikom Višeg javnog tužioca, sudija za >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << prethodni postupak je Biljani odredio pritvor do 30 dana. Ova mera joj je izrečena zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogla da ponovi krivično delo, ali i zbog načina na koji je počinjeno, što je uznemirilo javnost. Penzionisana novinarka je ubijena u utorak u popodnevnim satima, u svom stanu, u novosadskoj Ulici Nikole Tesle 15. Biljana je nesrećnu ženu ubila udarajući je flašom viskija po glavi, a zatim i panjem. Staklom su joj nanete i povrede po vratu i grudnom košu. Iz stana, posle zločina, odnet je njen mobilni telefon i novčanik. To je, saznajemo, pronađeno kod osumnjičene, prilikom hapšenja u iznajmljenom stanu na Podbari, gde se sakrila. Biljana je, prema priči komšija, ali i onome što je sama rekla, kod Jaroslave došla u utorak u popodnevnim satima. Ali pošto je ova bila u vinogradu, sela je na klupu u dvorištu, sačekala je da se vrati, a zatim je ubila. Njih dve se, inače, poznaju odranije, jer je Biljanina ćerka bila podstanar kod Jaroslave. Dva sata posle Biljaninog saslušanja, na Gradskom groblju porodica, rodbina, prijatelji i kolege oprostili su se od tragično preminule Jaroslave. Suze i tugu niko nije mogao da sakrije. Posebno njeni najmiliji, ćerka, sin, unuci i sestra. U tri oproštajna govora kolege i prijatelji su, ističući njenu dobrotu i veliko srce, koje je na tragičan način stalo, rekli da će ostati upamćena po spremnosti da svakome pomogne. Sahrana Jaroslave Dobrenov Dugošija , Foto: D. DOZET- Radovala si se svačijem uspehu, naročito mladih kolega, kojima si nesebično pomagala u prvim novinarskim koracima - istakla je Jaroslavina koleginica. - Daleke 1975. godine utrla si put poljoprivrednoj emisiji "Brazde", koja se i danas prikazuje. PRONAŠLE JE ĆERKA I SESTRA STRAVIČAN prizor i ubistvo Jaroslave Dobrenov Dugošija otkriveno je u sredu. Njeno beživotno telo u lokvi krvi na podu dnevne sobe otkrile su njene ćerka i sestra. S obzirom na to da joj je mobilni telefon bio isključen, a na fiksni se nije javljala, one su zabrinute otišle do Jaroslavinog stana.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osumnjičena priznala da je ubila penzionisanu novinarku, pritvor do 30 dana

Izvor: Radio 021, 13.Feb.2016

Biljana Jeftić (50) iz Stejanovaca kod Rume, osumnjičena da je ubila penzionisanu novinarku Jaroslavu Dobrenov Dugošiju (77), priznala je zločin pred zamenikom tužioca, kao što je to prethodno učinila i u policiji...- Bila je vrlo konfuzna. Rekla je da je zajedno sa Jaroslavom ušla u njen stan,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.