Tri saveta za jeftino letovanje

Izvor: N1 televizija, 27.Jul.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri saveta za jeftino letovanje

Putovanje ne mora da bude skupo, pogotovo ako imate strpljenja da "ulovite" jeftinu kartu, ako možete da se spakujete lagano, a pomoglo bi i ako još niste odlučili gde želite da idete.

Nemojte da tražite jeftine karte, nego "neverovatno" jeftine karte

Ukoliko već imate ideju gde želite da putujete, prva prepreka je da nađete jeftine avio karte. Gardijan preporučuje da koristite sajtove poput Lastminute.com, Kayak,Hipmunk, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ili Flycheapo.com.

Zavisno od toga da li već znate datum, ili je on fleksibilan, možete lako naleteti na "first minute" ili "last minute" ponude. Ukoliko ste fleksibilni i po pitanju toga odakle krećete (recimo spremni ste da putujete iz nekog drugog grada iz Evrope da biste došli do željene destinacije), odličan sajt je SecretFlying.com.

Gardijan preporučuje da se prijavite na nekoliko mejling lista avio kompanija, kako biste stalno bili obavešteni da li je trenutno popust za neku od destinacija koja vas zanima.

Nemojte da birate destinaciju, neka ona "izabere" vas

Evita Robinson je "profesionalni putnik". Osnivač je sajta koji se organizuje jeftine ture za destinacije širom sveta, i kaže da je stručnjak u tome da pronađe najjeftiniju punudu za bilo koje putovanje. Ona kaže da jedan od saveta koji primenjuje je da nekada budemo fleksibilni i pustimo da nas putovanja izaberu umesto mi njih.

Kako ona kaže, možete na primer da koristite sajt Skyscanner.com gde unesete datum i mesto odakle želite da poletite ali ne i destinaciju. Prikazaće vam se najjeftinija putovanja koja su u ponudi u tom trenutku, i tako možete da otkrijete neko novo mesto, iako niste planirali avanturu.

Kod pakovanja - manje je više

Cena vašeg leta može drastično da se poveća ukoliko imate puno prtljaga. Ukoliko je moguće, nosite samo ručni prtljag, a ako vam je ipak neophodan dodatni kofer, zadržite se na jednom. Većina "jeftinih" avio kompanija u ponuđenu cenu ne uključuje i cenu prtljaga. Svaki kofer se dodatno naplaćuje po letu, tako da može da vas izađe i preko 100 evra "luksuz" dodatnog kofera. Sajt travelandleisure.com nudi nekoliko saveta kako da se spakujete naekonomičnije, a da pritom ponesete sve što vam treba.

Cena vašeg putovanja može drastično da se poveća i ukoliko ne ponesete ono što će vam svakako trebati, pošto ćete to morati da kupite. Zato, trudite se da koliko god lagano da se pakujete, nađete mesta za "skuplje" stvari. Krenite sa pakovanjem najosnovnijih stvari, a onda ukoliko ima mesta, dopunjujte sa stvarima koji biste voleli da nosite, ali nisu neophodne.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.