Tri nova imena u Vladi

Izvor: Mondo, 27.Jun.2017, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri nova imena u Vladi

U Vladi Srbije koju će predvoditi Ana Brnabić neće biti mnogo izmena u odnosu na sadašnji sastav. Biće 18 ministarstava i tri bez portfelja. Skupština sutra o izboru Vlade. Vučić zadovoljan izborom Ane Brnabić...

 U Skupštinu Srbije stigao je Predlog odluke o izboru vlade, koji predviđa da nova vlada ima četiri potpredsednika, 18 resora i tri ministra bez portfelja, saznaje Tanjug.

Nova imena u Vladi su Branko Ružić, Goran Trivan i Nenad Popović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić vodiće Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, na čijem čelu je do sada bila buduća premijerka.

SUTRA U 10h...

Predsednica parlamenta Maja Gojković zakazala je za sutra u 10 sati posebnu sednicu na kojoj će biti birana nova vlada. Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić na toj sednici predstaviće svoj ekspoze i sastav kabineta.

Dosadašnji gradski sekretar za ekologiju Goran Trivan prelazi na republički nivo i vodiće novi resor - Ministarstvo životne sredine.

Treći novi član Vlade biće Nenad Popović iz Srpske narodne partije. On neće imati portfelj, a biće zadužen za inovacije.

Popović, mašinski inženjer i profesor ekonomskih nauka, vlasnik je kompanije ABS elektro, koja 23 godine radi pre svega na ruskom tržištu, a njena delatnost podrazumeva i oblast za koju će biti zadužen u vladi.

Srpskoj javnosti poznatiji je kao političar.

Nekadašnji je potpredsednik DSS, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i potpredsednik parlamenta.

Nova ministarstva, Vulin vodi odbranu zemlje

Najveće iznenađenje je zamena mesta dvojice aktuelnih ministra. Aleksandar Vulin će biti ministar odbrane, a Zoran Đorđević preuzima resor za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Jadranka Joksimović, do sada ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije, sada dobija resor u toj oblasti.

Trn u oku: SAD neće Vulina za ministra odbrane?

 Ostalih 13 ministara ostaju na dosadašnjim pozicijima, a neće se menjati ni četvoro potpredsednika: prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, zatim potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih oslova Nebojša Stefanović, potpredsednik vlade ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i potpredsednik vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Rok za izbor vlade je 30. jun u ponoć.

Za izbor nove Vlade potrebno je da glasa najmanje 126 poslanika, od 250 koliko ima Skupština Srbije.

VUČIĆ NEMA PRIMEDBI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da vlada Srbije koju je predložila Ana Brnabić nastavi da radi dobar posao i dodao da nije imamo primedbe, kao predsesnik najveće stranke u zemlji, na sastav vlade koji je predložila.

"Nisam imao nikakvih primedbi, a i da sam i imao, možda ništa ne bih ni rekao" rekao je Vučić novinarima na Beogradskom Sajmu.

Očekuje da vlada nastavi da radi dobar posao:

"Ani želim mnogo uspeha", rekao je predsednik Srbije i podvukao da joj želi da održi finansijsku disiplinu, što je, kaže, suština.

On je dodao da je i ranije izražavo bojazan zbog eventualne regionalne nestabilnosti, ali da, što se ostalog tiče, vidi čist i jasan prosperitet zemlje.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.