Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trebinje: Nastavak suđenja, ispaljeni metak bio koban za Marka

TREBINJE - Bilećanin Nemanja Ilić, kojeg terete za ubistvo Marka Bajovića (29) i ranjavanje njegovog brata Miloša (31), koje je počinio pred bilećkim kafićem "Okretaljka" u julu prošle godine, u braću je ispalio sedam metaka, ustanovljeno je vještačenjem, koje je prezentovano u Okružnom sudu u Trebinju u nastavku glavnog ročišta.

Ilić je, sudeći prema obrazloženjima Obrada Pištinjata, koji je bio dio policijskog tima i fotografisao lice mjesta, dokaze i sve relevantne >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << tragove, samo jednim od tih metaka pogodio nesrećnog Marka i to direktno u srce i ovaj je podlegao na licu mjesta. U Miloša su ispaljena četiri metka, ali je srećom ostao živ, a dva preostala su najvjerovatnije otišla ka jednom od automobila.

Sve vrijeme dok je Pištinjat na slajdovima pokazivao fotografije lica mjesta, na kojima je bio i ubijeni Marko, njegov brat Miloš bio je vidno uzbuđen pa mu je sudski policajac u jednom momentu prišao i pitao ga je li mu slabo i hoće li vode, na šta je ovaj samo odmahnuo da ne treba.

Osim Pištinjata, svjedočili su i pripadnici policije Todor Pejović, Marko Babić i Neđo Šarenac na okolnosti dešavanja pred lokalom "Okretaljka".

Advokat Mira Vučinić, Ilićev branilac, je insistirala na odgovorima zašto je policija dozvolila da se naruši lice mjesta i time i eventualni dokazi, jer je jedan od dva pasata u kojima su bili Bajovići naknadno pomjeren s lica mjesta zbog ulaska automobila Hitne pomoći.

Za naredno ročište, koje je zakazano za 7. mart, predviđena su svjedočenja još dva pripadnika policije i Dražena Damjanjuka, vještaka koji je radio obdukciju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.