Trbuhom za kruhom: Hrvati masovno pohrlili u Nemačku

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2014, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trbuhom za kruhom: Hrvati masovno pohrlili u Nemačku

U Nemačku je ove godine otišlo da radi oko 30.000 Hrvata, procene su koje su iznesene u Frankfurtu na skupu "Bilateralna saradnja i privredni razvoj između Esena i Hrvatske".

Prema podacima Savezne agencije za rad, od kada je Hrvatska pristupila EU, na rad u Nemačku otišlo je 24.000 Hrvata, a za deset meseci ove godine 18.000 je dobilo radne dozvole.

Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić rekao je da su Hrvatskoj hitno potrebne strukturalne reforme za podizanje konkurentnosti da bi uspešno prešla u novi model rasta privrede, prenose hrvatski mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

U Nemačku otišlo da radi 24.000 Hrvata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2014

U Nemačku je ove godine otišlo da radi najmanje 24.000 Hrvata, procene su koje su iznete u Frankfurtu na skupu "Bilateralna saradnja i privredni razvoj između Esena i Hrvatske"...Prema podacima nemačke Savezne agencije za rad, od kada je Hrvatska pristupila Evropskoj uniji, 1. jula 2013. godine,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.