Traže se mali Živojini u Srbiji

Izvor: Kurir, 28.Nov.2014, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže se mali Živojini u Srbiji

U selu Popučke Živojin Petrović našao 23. dečaka u Srbiji sa ovim imenom

VALJEVO - U potrazi za malim Živojinima, osnovcima koji nose ime slavnog srpskog vojskovođe, Beograđanin Živojin Petrović stigao je do okoline Valjeva.

Da bi očuvao ovo staro srpsko ime, on je pokrenuo akciju „Živeo Živojin“ i do sada je pronašao 23 mala Živojina, koji žive širom Srbije.

U domu Šljivakovića u valjevskom selu Popučke gosta iz Beograda dočekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << najmlađi član, Živojin, učenik drugog razreda osnovne škole. Mali Živojin je dobio ime po pradedi, koji je bio na Solunskom frontu, a kaže da sa ponosom nosi njegovo ime.

- Mama i tata su mi ispričali da je pradeda bio veoma hrabar i srećan čovek. Zato su mi i dali ime po njemu. Volim svoje ime, mada me drugovi često zovu i Žile - kaže ovaj skromni dečak.

Medaljon Živojina Mišića jedan je od poklona za malog Živojina, koji je od starijeg Živojina dobio i knjigu o Nikoli Tesli.

(S. S. S.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.