Izvor: Danas, 19.Sep.2014, 02:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže pomoć Skupštine grada

Zakupci tezgi iz Depoa, koji je izgoreo 23. avgusta, protestvovali su juče ispred zgrade Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića, u vreme zasedanja gradskog parlamenta.

Dragan Đurašinović, predstavnik zakupaca, rekao je da su se okupili jer se nadaju da će se na sednicu uvrstiti i tačka koja se tiče zgrade Depoa. Đurašinović je istakao da su zakupci poslali pisma premijeru Vučiću i gradonačelniku Malom i zatražili pomoć oko obnove Depoa.

- Ne želimo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << budemo razmešteni po drugim pijacama, jer je većina nas radila sa garderobom. U početku su nam obećali halu 3, od koje se odustalo, pa želimo da nam neka veća instanca kaže koje je konačno rešenje. Mi hoćemo da se vratimo radu i da nastavimo da plaćamo zakupninu - rekao je Milan Papić jedan od zakupaca.

Zakupci su nosili transparente na kojima je pisalo „Vučiću pomozi“, „Zapaljeni i poniženi“ i „Ne dozvolite da budemo oterani, zar u ovoj krizi nikog nije briga što će 1.000 ljudi otići na biro“. Šef odborničke grupe DS Balša Božović zatražio je da se pitanje Depoa uvrsti na dnevni red jučerašnje sednice ili da se hitno zakaže nova. On je istakao da su zakupci tezgi u Depou prikupili 20.000 potpisa kojima traže da njihovo pitanje bude hitno rešeno, ali da na to nisu dobili odgovor od nadležnih.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.