Traže međunarodnu potjernicu za Arslanagićem i Kebeom

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže međunarodnu potjernicu za Arslanagićem i Kebeom

SARAJEVO - Tužilaštvo Kantona Sarajevo je zatražilo da se za Edinom Arslanagićem i Bojan Kebeom, koji su trenutno nedostupni pravosudnim organima BiH, raspiše međunarodna potjernica.

Pred sudijom za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu Huseinom Delalićem u toku je ročište na kojem se razmatra prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje pritvora osumnjičenima Edinu Arslanagiću, Šefiku Handžiću, Hasanu Šepi, Amaru Arslanagiću, Bojanu Kebei, Samiru Telibečireviću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Aidi Selvić, Izetu Arslanagiću i Jasminu Šepi, piše Avaz.

Arslanagić se trenutno nalazi u SAD-u, a Kebea u Sloveniji.

Podsjećamo, oni su osumnjičeni u akciji "Bajer" da su kao organizovana grupa u periodu od 2002. do 2012. počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja, poreska utaja, falsifikovanje službene isprave, sklapanje štetnog ugovora, a kao uposlenici firme "Bosnalijek" dd Sarajevo, "Brštanica" doo Sarajevo i "Carpe Diem" Sarajevo, te na ovaj način oštetili "Bosnalijek" dd Sarajevo, budžet Federacije i budžet Kantona Sarajevo za milionske iznose u novcu.

Edin Arslanagić je bio dugogodišnji generalni direktor "Bosnalijeka", a njegov sin Amar Arslanagić je takođe bivši direktor u "Bosnalijeku".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo traži pritvor za uhapšene u aferi Bosnalijek

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Maj.2015

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu Sarajevo određivanje pritvora za devet osoba uhapšenih u vezi sa slučajem Bosnalijek...Tužioci su naveli kako postoji opasnost da će osumnjičeni napustiti državu, utjecati na svjedoke ili ponoviti krivično...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Osumnjičeni u slučaju Bosnalijek ostali u pritvoru

Izvor: Cafe.ba, 30.Maj.2015, 10:39

Uhapšeni u akciji Buyer Amar Arslanagić, Šefik Handžić, Hasan Šepo, Jasmin Šepo, Izet Arslanagić, Samir Telibečirović i Aida Selvić zadržani su u pritvoru, a njihovi advokati nisu dobili odluku o produženju pritvora Kantonalnog suda Sarajevo, piše bh. novinska agencija Patria...Oni se sumnjiče...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.