Trankviliti: Test za spokojnu trudnoću

Izvor: B92, 21.Apr.2015, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trankviliti: Test za spokojnu trudnoću

Najprecizniji neinvanzivni prenatalni test u Evropi - test za spokojnu trudnoću, postaće uskoro dostupan i u Srbiji. Glavna prednost ovog testa jeste mogućnost da se već od 10. nedelje trudnoće veoma precizno proceni prisustvo najčešćih hromozomskih anomalija fetusa, bez potrebe za amniocentezom u slučaju negativnog rezultata testa.

Prenatalni test “Trankviliti” predstavlja novu eru u oblasti personalizovane medicine. Analizom slobodne fetalne DNK iz samo neko mililitara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << majičine krvi dobijaju se precizni rezultati u roku od pet radnih dana.

U slučaju negativnog rezltata “Trankviliti” test omogućava da se izbegne amniocenteza, odnosno procedura kojom se uzima plodova voda iz materice.

Na ovaj način se sa velikom verovatnoćom utvrđuje da li je dete nosilac Daunovog sindroma ili neke druge anomalije. Ovo je neinvazivan test i to ga čini pogodnim za svaku ženu.

Za više detalja pogledajte prilog iz naše emisije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.