Trampu stiže poklon: El Čapo prebačen iz Meksika u SAD

Izvor: B92, 20.Jan.2017, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampu stiže "poklon": El Čapo prebačen iz Meksika u SAD

Vođa ozloglašenog klana Sinaloa Hoakin El Čapo Gusman prebačen je iz zatvora u Meksiku u Sjedinjene Američke Države, javljaju američki mediji.

Gusmanov moćni narko kartel je krijumčario ogromne pošiljke kokaina i marihuane i proizvodi i transportuje metamfetamine i heroin, uglavnom u SAD.

Za njim je izdata poternica u više američkih saveznih država, a njegov beg iz meksičkog zatvora u julu je veoma osramotio vladu predsednika Enrike Penja Nijeta i pogoršala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnose između SAD i Meksika.

On je uhapšen nekoliko meseci kasnije, nakon pucnjave između njegovih pomagača i meksičkih marinaca u kući u obalskom gradu Los Močis, u državi Sinaloa. Tom prilikom je ubijeno pet kriminalaca, a još šest je povređeno.

Vlasti navode da su uspele da otkriju lokaciju na kojoj se nalazi Gusman zahvaljujući intervjuu koji je sa njim održao američki glumac Šon Pen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.