Trampov ipak objavio potpredsedničkog kandidata

Izvor: VOA, 15.Jul.2016, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampov ipak objavio potpredsedničkog kandidata

Verovatni republikanski predsednički kandidat Donald Tramp je najavio da je izabrao guvernera Indijane Majka Pensa za svog potpresedničkog kandidata, okončavši time višenedeljna nagadjanja. Tramp je danas najavio svoj izbor porukom na tviteru napisavši: "Drago mi je da objavim da sam izabrao guvernera Majka Pensa za svog potpredsedničkog kandidata". On je takodje najavio da će sutra ujutru tim povodom održati konferenciju za novinare. Pens je u širokim krugovima vidjen kao dobar strateški izbor za Trampa. Konzervativni 57-godišnji guverner je iz jedne od ključnih država na američkom srednjem zapadu, koja bi mogla da naginje republikancima, ali i demokratama na opštim izborima. On je takodje popularan medju društvenim konzervativcima, koji su ključni Trampov blok. Pens je izabran ispred dvojice drugih finalista za ovaj položaj - guvernera Nju Džerzija, Krisa Kristija i bivšeg predsednika Predstavničkog doma, Njuta Gingriča. 
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Tramp za potpredsednika izabrao konzervativca Pensa

Izvor: Beta, 15.Jul.2016

Verovatni republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izabrao je danas za svog potpredsedničkog kandidata konzervativnog guvernera Indijane Majka Pensa koji bi mogao da mu pomogne da pridobije odredjene glasače, ali i s kojim se ne slaže po nizu važnih pitanja. Pens, koji važi za izrazitog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.