Tramp udario na Mišel Obamu: Šta si 2007. rekla o Hilari?

Izvor: B92, 22.Okt.2016, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp udario na Mišel Obamu: Šta si 2007. rekla o Hilari?

Milijarder Donald Tramp kritikovao je aktuelnu prvu damu SAD Mišel Obamu rekavši da sve što ona želi da radi jeste da učestvuje u kampanji za njegovu rivalku.

Ipak, optužio je Mišel Obamu za napad na Klintonovu 2007. godine kada je navodno rekla da ona nije dovoljno spremna za predsedničku trku jer nije mogla da se stara ni o svojoj kući, prenosi BBC.

Kampanja predsednika SAD Baraka Obame je to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << negirala.

U međuvremenu Hilari Klinton optužila je Trampa da preti demokratiji ako kaže da možda neće prihvatiti rezultate izbora.

„Znamo razliku između liderstva i diktatorstva, mirna tranzicija je jedna od stvari koje nas razdvajaju. Donald Tramp je odbio da kaže da će poštovati rezultate izbora. On time preti demokratiji“, navodi Klintonova u Klivlendu.

Tramp je za to vreme svojim pristalicama u Severnoj Karolini rekao da vidi „koliko Mišel Obama voli Hilari“.

„Ali zar nije ona prvobitno rekla ’ukoliko ne možete da se brinete o svojoj kući, ne možete da se brinete ni o Beloj kući i zemlji’. Gde je to? Ne čujem to, ne čujem“, rekao je Tramp.

On time aludira na izjavu Mišel Obame tokom kampanje njenog muža koji se kandidovao protiv Hilari Klinton. Neki kritičari navode da je Obama tom izjavom udarila na odnos Klintonove i njenog muža Bila i njegovih afera.

Ipak, Obamina kampanja je negirala da se to odnosi na Klintonove, već da je reč o samim njihovim roditeljskim problemima sa decom tokom kampanje.

„Dakle, namestili smo raspored tako da su naša deca na prvom mestu. Kada putujemo okolo, ja imam dnevne izlete. To znači da ustanem ujutru, spremim devojčice, pošaljem ih, putujem u okviru kampanje i vratim se kući pre vremena za spavanje“, kaže Mišel Obama u nastavku govora iz 2007. godine.

Inače, Tramp i Klintonova poslednjih 18 dana pre izbora provešće u putovanjima širom SAD i pokušaju da ubede neodlučene glasače da glasaju za njih. Mnogo borbe očekuje se u Ohaju, Severnoj Karolini, Floridi i Pensilvaniji.

Izbori u SAD biće održani 8. novembra, a 45. predsednik SAD biće inaugurisan 20. januara 2017. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tramp Mišel Obami: Optužila si Hilari 2007. da je nepodobna

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2016

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp napao je prvu damu Mišel Obamu rečima da je "zalaganje za njegovu rivalku jedino što ona radi", a ujedno ju je optužio da je 2007. godine dovela u pitanje podobnost Hilari Klinton za trku za Belu kuću, javlja danas Bi-Bi-Si..."Vidim koliko Mišel...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.