Tramp daje 20 mil.$ za političku sahranu Kruza i Kejsika

Izvor: B92, 23.Jul.2016, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp daje 20 mil.$ za "političku sahranu" Kruza i Kejsika

Njujork -- Kandidat republikanaca za Belu kuću Donald Tramp planira da osnuje i finansira kampanje čiji će jedini cilj biti da unište karijere Teda Kruza i Džona Kejsika.

Kruz i Kejsik su bili Trampovi stranački konkurenti za nominaciju za Belu kuću, a nedavno su odbili da ga podrže na nacionalnoj konvenciji u Klivlendu.

To je za "Blumberg politiks" izjavio izvor blizak Trampu, prema čijoj tvrdnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tramp planira da uloži do 20 miliona dolara sopstvenog novca nekih šest meseci pre izbora na kojima bi mogli da se za novi mandat ili bilo koju javnu funkciju kandiduju senator iz Teksasa Kruz ili guverner Ohaja Kejsik.

"Blumbergov" izvor navodi da je Tramp voljan da po deset miliona dolara uloži u dva odvojena super-komiteta za političku akciju (super-PAC), jedan bi bio usmeren protiv Kruza, a drugi protiv Kejsika.

Prema istom izvoru, Tramp bi bio spreman da uloži i na desetine miliona dolara više kako bi osigurao da njegovi bivši konkurenti više nikada ne dobiju nijedne izbore.

Izbori u SAD biće održani 8. novembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tramp daje milione za politički "odstrel" Kruza i Kejsika

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jul.2016

NJUJORK - Kandidat republikanaca za Bijelu kuću Donald Tramp planira da osnuje i finansira kampanje čiji će jedini cilj biti da unište karijere Teda Kruza i Džona Kejsika...Kruz i Kejsik su bili Trampovi stranački konkurenti za nominaciju za Belu kuću, a nedavno su odbili da ga podrže na nacionalnoj...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.