Traktorima ispred EP u Briselu

Izvor: B92, 31.Mar.2015, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traktorima ispred EP u Briselu

Belgijski mlekari dovezli su traktore ispred Evropskog parlamenta u Briselu, u znak protesta zbog ukidanja kvota za mleko, što ugrožava male proizvođače.

"Ukidanje kvota dovešće do ogromnog porasta proizvodnje i nećemo moći da pokrivamo troškove", rekao je za agenciju AP odgajivač Ivan Deknut.

Farmeri su traktorske prikolice natovarili plastičnim kravama u prirodnoj veličini išarane protestnim porukama.

Sistem kvota za mleko, koji u EU postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već 30 godina, od sutra prestaje da važi kako bi veliki evropski proizvođači mogli da se takmiče sa američkim i australijskim firmama na unosnom azijskom tržištu.

Vlasnici malih mlekarskih farmi, međutim, strahuju da će ih ovaj potez uništiti, jer ne mogu da drže korak sa velikim prehrambrenim korporacijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.