Trajna šminka za svež izgled

Izvor: Blic, 28.Jun.2010, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajna šminka za svež izgled

Vodootporna šminka na plaži nije baš najbolja ideja, ali zato trajna šminka jeste. Osim što vam omogućava da uvek izgledate prirodno sveže, trajna šminka može da ukloni i sitne nedostatke na licu.

Šta je trajna šminka

Trajna šminka je pigmentiranje kože, to jest unošenje boje (pigmenta) organskog porekla, obogaćene mineralima bez teških metala na dubinu drugog dermisa. Tretman se radi specijalnim, veoma preciznim aparatom.

- Ovo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << metod koji je pogodan za osobe koje nose kontaktna sočiva, naočare, sportistkinje, osobe koje provode mnogo vremena na sastancima i putovanjima ili one koje imaju alergiju na šminku ili jednostavno nemaju dovoljno vremena za svakodnevno šminkanje - objašnjava Vanda Vujović, medicinski pigmentista iz salona "Gala kozmetiks".

Tretman je bezbolan

Sam tretman je bezbolan jer se mesto na kojem se vrše korekcije tretira lokalnim anestetikom u vidu kreme.

Ovaj sistem je potpuno siguran, dugotrajan i ne izaziva alergijske reakcije.

Površina tretiranog sloja kože (epiderma) u zavisnosti od tipa se menja, odnosno javlja se perutanje koje može da traje od tri do pet dana. Tokom ovog perioda tretirana površina kože se tretira posebnom kremom za regeneraciju koju daje medicinski pigmentista. Takođe nije dozvoljen odlazak u solarijum, ne preporučuju se pilinzi i hemijski tretmani i korišćenje šminke.

Nakon perioda od najduže pet dana, možete da koristite uobičajena sredstva za negu kože i da izlazite na sunce.

Šta se sve koriguje

Trajnom šminkom se vrlo efektno koriguju oblici i veličina usana, oblik i volumen obrva, koji se sada radi tehnikom iscrtavanja dlačica što daje potpuno prirodan izgled. Progušćava se venac kod trepavica ili se izvlači alajner linija na kapcima.

Trajnost pigmenta

Trajnost pigmenta u koži zavisi od vrste kože, starosti, debljine, izlaganja UV zračenju, uzimanja raznih hormonskih terapija. U proseku trajna šminka traje od dve do četiri godine. Kvalitetna šminka bi posle tog vremena trebalo da nestane iz kože.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.