Izvor: Nezavisne Novine, 22.Apr.2017, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajekt udario u mol, naftna mrlja duga tri kilometra

MADRID - Najmanje 13 putnika je povrijeđeno kada je trajekt udario u mol u luci na Kanarskim ostrvima, saopštile su danas španske vlasti.

Službe za hitne slučajeve Kanarskih ostrva trkaju se s vremenom u zadržavanju 3 km duge naftne mrlje koju je uzrokovao udar trajekta u podvodne cijevi za gorivo.

Regionalna vlada pokrenula je vanredne mjere kako bi očistila i stavila pod kontrolu tri kilometra dugu naftnu mrlju koja se nalazi u blizini Las Palmasa de Gran Kanarija >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i Teldea, dva najveća grada na španskom turističkom ostrvu Gran Kanarija.

Uzrok nesreće bio je kvar koji je izazvao "nestanak električne energije", otkrio je portparol kompanije “Naviera Armas” u čijem je posedu taj brod.

(Tanjug, Index.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.