Torent internet bioskop kojeg se svi plaše

Izvor: Mondo, 26.Jan.2015, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Torent internet bioskop kojeg se svi plaše

Jeste li čuli za Popcorn Time? Ako niste - čućete sigurno!

Foto: ScreenShot/YouTube. Ilustracija.

Holivud, tvorci TV serija, ali i isporučioci filmskih i TV i serijskih sadržaja su prestravljeni Popcorn Time sajtom. Zato borba protiv internet pirata nikad nije bila žešća. Recimo:

- Srušen je The Pirate Bay

- Google dnevno ukloni na desetine hiljada piratskih sajtova/linkova

- Države blokiraju torent sajtove

- Hapse >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se osnivači piratskih sajtova i njihovi korisnici

- Provajderi interneta stavljaju zabranu na torent sadržaje...

Ali najnovijoj piratskoj aplikaciji još uvek nisu "doakali" - Popcorn Time - onlajn videoteci baziranoj na torentima, na kojoj se uživo, preko striminga videa mogu pogledati filmovi vrhunskog (1.080p i 720p) kvaliteta, čak i sa našim prevodom (za većinu filmova).

Popcorn Time, iako se ne reklamira, naravno, je narastao toliko da se i servis Netflixboji njegove dalje ekspanzije. Legalni video striming servis, Netflix, na osnovu studije rađene u zemljama Baltika, došao je do zaključka da je pravi konkurent njima zapravo Popcorn Time, a ne neki od drugih striming servisa, koji je plaća, poput HBO sistema.

Popcorn Time je u poslednjih šest meseci zabeležio neverovatan rast, gotovo se izjednačivši sa Netflixom na posmatranoj teritoriji. Ipak, u svetu je Netflix i dalje vodeća platforma za striming TV, filmskog i serijskog sadržaja.

Pratite nas i na Facebooku!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.