Toplo i u septembru

Izvor: Prva.rs, 31.Avg.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplo i u septembru

Prema prognozi stranih meteorologa u septembru se na Balkanskom području očekuju suše, dok se naši meteorolozi ne slažu sa prognozom svojih kolega.
Kako kaže meteorolog Nedeljko Todorović, temperature će biti visoke, ali smo od suša bezbedni, jer će biti i povremenih rashlađenja.

- Ekstremno visoke temperature trajaće samo do početka septembra, posle čega nas očekuje blagi pad vrućeg talasa. Temperatura će u septembru svaki dan padati za po jedan stepen, što se >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << može videti i po tome što će u nedelju maksimalna temperatura biti 30 stepeni. Od sedmog septembra pa do sredine meseca biće dodatni pad temperature za pet do osam stepeni, pa će u tom periodu maksimalna temperatura biti 24 stepena - objašnjava Todorović.

Što se tiče padavina, meteorolog smatra da se one mogu očekivati već za vikend, dok u toku sledeće nedelje može doći i do pojave nevremena.

- U petak se očekuju kratkotrajne kiše koje mogu da traju i ceo vikend, dok 7. ili 8. septembra može doći do pojave jačih pljuskova praćenih grmljavinom, pa čak i gradom. To je sasvim normalno za ovaj deo godine, zbog čega ne verujem da će doći do bilo kakvih većih suša. Mada, to je nešto što ne mogu sa sigurnošću da potvrdim - kaže Todorović.

Od sredine, do kraja septembra, temperatura će postepeno padati, ali se sve do početka oktobra ne očekuje pad ispod 20 stepeni. Ako se ove prognoze obistine, septembar će verovatno biti jedan od najlepših perioda ove godine.
Izvor: blic

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.