Top Gear ostao bez voditelja

Izvor: VOA, 25.Mar.2015, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Top Gear" ostao bez voditelja

BBC je odlučio da ne obnovi ugovor sa Džeremijem Klarksonom, izuzetno popularnim, ali i kontroverznim voditeljem emisije o automobilima „Top Gear“, koja ima milionsku publiku širom svijeta.

Takođe je riječ o jednom od najprofitabilnijih BBC-ijevih programa.

Džeremi Klarkson je prekoračio liniju, saopštio je BBC…Ali ne onu sa crno-bijelom zastavom.

"Linija je prekoračena fizičkim nasiljem uz dugo verbalno maltretiranje zbog čega sam, >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << sa žaljenjem, jutros odlučio da nećemo produžiti Džeremijev ugovor”, saopštio je generalni direktor BBC-ija Toni Hol.

Klarkson nije demantovao navode da je udario producenta, koji je završio sa modricama i okrvavljenom usnom. Incident je najnovija kolateralna šteta njegovog kontroveznog vođenja emisije “Top Gear”, jednog od najprofitabilnijih BBC-ijevih programa, prodatog u preko 200 zemalja.

Klarksonu je već bilo dato poslednje upozorenje zbog navodne upotrebe rasističkih izraza. Takođe se smatra odgovornim za diplomatski incident između Britanije i Argentine, a na njega su se žalile i grupe za zaštitu životne sredine, dobrotvorne organizacije za pomoć mentalno oboljelima i biciklisti.

Međutim, britanski voditelj ima i veliki broj obožavalaca. Više od milion ljudi potpisalo je peticiju na internetu, kojom je traženo da se Džeremi Klarkson vrati na posao nakon što je prvobitno bio suspendovan. “Top Gear” se trenutno ne emituje i ostao je bez najpoznatijeg voditelja. Jedan od Klarksonovih kolega, Džejms Mej odbio je da govori o budućnosti. Na pitanje novinara ko su moguće Džeremijeve zamjene i s kim bi volio da radi, Mej je odgovorio:

“Volio sam da radim sa Džeremijem, iako mislim da je ćudljiv”.

Neki se raduju što je Klarkson otpušten, dok drugi kažu da je to gore nego da je njegov omiljeni fudbalski klub Čelsi ostao bez Dijega Košte.  Bez Klarksona, “Top Gear” trenutno svakako stoji u mjestu.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.