Top 5 najgledanijih crtanih filmova: Zaleđeno kraljevstvo zaradilo milijardu dolara

Izvor: Blic, 13.Apr.2014, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 5 najgledanijih crtanih filmova: "Zaleđeno kraljevstvo" zaradilo milijardu dolara

Najnoviji „Diznijev” animirani film „Zaleđeno kraljevstvo” (Frozen) od 30. marta je i zvanično najgledaniji crtać svih vremena. Iz ovog studija su objavili da je, od premijere 27. novembra, ovo ostvarenje na bioskopskim blagajnama širom sveta zaradilo ukupno 1.072 milijardi dolara (što nije konačna cifra, jer se još uvek prikazuje). „Kraljevstvo” trenutno zauzima 10. mesto na listi najgledanijih filmova svih vremena iza „Uspona mračnog viteza” (1.084 milijardi). "Blic" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << TV Magazin je izdvojio pet najgledanijih...

1. „Zaleđeno kraljevstvo” (2013) - 1.072 milijarde dolara

Zaplet je inspirisan bajkom o Snežnoj kraljici H. K. Andersena. To je priča o neustrašivoj skandinavskoj princezi Ani koja kreće na epsko putovanje sa Kristofom, njegovim ljubimcem irvasom i maleroznim Sneškom Belićem u potrazi za otuđenom sestrom - kraljicom čije su moći da sve što dotakne pretvori u led nenamerno okovale kraljevstvo večitom zimom.

2. „Priča o igračkama 3” (2010) - 1.063 milijarde dolara

Endi odlazi na koledž i poklanja svoje voljene igračke – uključujući i Vudija i Baza – dečijem vrtiću. Igračke će, međutim, ubrzo omrznuti novo okruženje i početi da planiraju bekstvo, jer deca ne umeju da se igraju lepo. U tom pohodu ka slobodi pridružiće im se novi drugari, uključujući i zavodljivog neženju Kena, zloslutnog ježa po Gospodina Bodigaću i ružičastog plišanog medu za grljenje Lotsa.

3. „Kralj lavova” (1994) - 987 miliona dolara

U Plemenskoj Zemlji rađa se Simba, sin kralja lavova Mufase. U želji da se dokopa krune ljubomorni kraljev brat Skar ubija Mufasu i proteruje Simbu, obavestivši podanike da je Simba mrtav. Kada je dovoljno porastao, Simba odlazi u kraljevstvo koje je Skar opustošio i u borbi osvećuje oca i uzima krunu.

4. „Gorzan ja 2” - 971 milion

Dok se bivši supernegativac Gru privikava na porodični život i pošten posao, neko krade tajnu Arktičku laboratoriju. Antizlikovačka liga odlučuje da kao pomoćnika angažuje insajdera i poziva Grua. On zaključuje da je glavni osumnjičeni supernegativac El Mačo, za koga se verovalo da je mrtav. El Mačov sin udvara se Gruovoj najstarijoj ćerki Margo pa Gru biva zaslepljen očinskim instinktom što ga odvodi na pogrešan put.

5. „U potrazi za Nemom” (2003) - 937 miliona

Nemo je riba klovn i jedini preoživeli Marlinov potomak. Budući da je otac previše zaštitnički nastrojen prema njemu, Nemo odlazi na pučinu u nameri da mu dokaže kako tamo nije opasno. Međutim, njega hvataju ronioci i Nemo završi u akvarijumu zubarske ordinacije u Sidneju. Zajedno sa Dori, plavom ribom sa kratkoročnom amnezijom, Marlin kreće u potragu za sinom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.