Tomić: Vodostaji u manjem povećanju, situacija stabilna

Izvor: Press, 04.Maj.2016, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić: Vodostaji u manjem povećanju, situacija stabilna

Vodostaji reka u Srbiji su u manjem povećanju, najkritičnije tačke su slivovi Zapadne i Južne Morave, ali su reke u koritima i za sada je situacija na njima stabilna, izjavio je danas pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Bojan Tomić.
Foto:Tanjug
"Trenutna situacija na celoj teritoriji Srbije je stabilna. Padavine su u fazi opadanja, u toku današnjeg dana očekujemo njihov >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prestanak. Trenutno su vodostaji reka u manjem povećanju, najkritičnije tačke su slivovi Zapadne i Južne Morave, ali su reke u koritima, imamo manjih izlivanja u delu gde su nebranjenje površine, kao što je poljoprivredno zemljište, ali nemamo ugroženih objekata", rekao je Tomić za Tanjug.
Govoreći o situaciji na Zapadnoj Moravi, Tomić je kazao da se, ukoliko ne bude većih padavina u toku dana, može očekivati da neće biti većih problema.
"Vodostaj Zapadne Morave raste, trenutno je vrh talasa u delu kod Kraljeva. Očekujemo da ako ne bude većih padavina i dotoka da će proći mirno i u toku noći i jutra očekujemo prolaz tog vrha talasa", rekao je Tomić.
Ekipe Sektora za vanredne situacije, prema njegovim rečima, prate situaciju i u doku dana će ostati na terenu.
 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.