Težak položaj srpskog sela

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2014, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Težak položaj srpskog sela"

"Najveći broj sela u Srbiji karakteriše nezasposlenost, depopulacija sa izrazitim trendom demografskog izumiranja i loša infrastruktura" izjavila je u petak ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković.

Obeležja srpskih sela je nezaposlenost: Snežana Bogosavljević Bošković

 

Kako se navodi u saopštenju, ministarka poljoprivrede u petak je učestvovala na Evro-mediteranskoj konferenciji o poljoprivredi koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se održava u italijanskom gradu Palermu, kojoj prisustvuju ministri poljoprivrede i delegati iz 27 zemalja evro-mediteranskog regiona.

 

Ministarka Bogosavljević Bošković je upoznala prisutne sa činjenicom da su obeležja najvećeg broja sela Srbiji nezaposlenost, retka naseljenost, depopulacija sa izrazitim trendom demografskog izumiranja, visoko učešće starijeg stanovništva, nizak nivo infrastrukturne opremljenosti kao i slaba diversifikacija proizvodnih i neproizvodnih aktivnosti.

 

Istraživanja pokazuju da 95 odsto nosilaca poljoprivrednih gazdinstava nisu članovi nijednog udruženja ili zadruge koja se bave poljoprivrednom i ruralnim razvojem.

 

Ona je dodala da je ministarstvo na čijem je čelu otpočelo sa definisanjem mera za unapređenje ekonomskog položaja mladih preduzetnika u ruralnim područjima, kako bi se omogućilo da mladi unaprede ili pokrenu sopstvenu proizvodnju, povećaju produktivnost i konkurentnost.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Težak položaj srpskog sela

Izvor: RTS, 28.Nov.2014

Najveći broj sela u Srbiji karakteriše nezasposlenost, depopulacija sa izrazitim trendom demografskog izumiranja i loša infrastruktura, izjavila je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković. ..Ministarka poljoprivrede učestvovala je na Evro-mediteranskoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.