Tetovaže su kul i seksi dok ste mladi, ali u 77. godini...

Izvor: Blic, 16.Apr.2014, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tetovaže su kul i seksi dok ste mladi, ali u 77. godini...

Tetovaže, nekada očigledni znak buntovništva ili otpadništva, u novije vreme su postale popularni ukras. Poznati ih ponosno pokazuju, a prvi put u istoriji njima češće mogu da se pohvale žene nego muškarci. Zbog svojih tetovaža “nikad nije zažalilo“ 86 odsto tetoviranih osoba. U pitanju su, međutim, mahom još mlade, ili relativno mlade osobe, ali često se postavlja pitanje kako će ove tetovaže izgledati i da li će im se toliko dopadati i kada ostare. Ostajem ponosna: >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Izobel Verli

Najbolji test za to predstavlja Izobel Verli, (77), prema Ginisovoj knjizi rekorda “Starija osoba s najviše tetovaža” na svetu. Izobel je počela da se tetovira tek oko četrdesete godine, ali onda više nije mogla da stane, tako da danas praktično nema slobodnih delova kože, osim lica i dlanova.

Noge Izobel Verli

“Moje telo je moj dnevnik, a moje tetovaže su moja priča”, kaže Džoni Dep, a tako misle i mnogi drugi ljubitelji tetovaža. Što je život duži, i priča je obimnija, o čemu svedoči i Bob Zajbert (64) iz Kentakija, koji tetovaže skuplja već preko 40 godina, i kaže da svaka predstavlja “određenu fazu“ njegovog života.

Nekad su bile interesantne devojke s tetovažama...

Za “Bold Bila”, veterana među tetovažerima iz Vermonta (SAD) tetovaže su, međutim, čitav život. On je napustio posao u telefonskoj kompaniji kako bi postao putujući umetnik tetovaže, i kaže da zbog toga, kao i zbog sopstvenih brojnih tetovaža, ama baš nikad nije zažalio.

Svaka slika, jedna priča

Dok neki u svoj “dnevnik” beleže sve što im se događa, drugi imaju potrebu da na telu zabeleže samo najznačajnija iskustva koja su proživeli.

Takav je slučaj sa Tomasom Mićenovićem, koji je preživeo napad na Parl Harbor, a tetovaže koje mu krase obe podlaktice uradio je u čast drugovima poginulim u japanskom bombardovanju.

Robert Seibert

Uprkos sadašnjoj popularnost tetovaže, samo vreme će, međutim, pokazati da li će ova moda i njena društvena prihvaćenost potrajati koliko crteži traju na koži.

Zahvaljujuči napretku savremene tehnologije, onima koji se u bilo kom trenutku predomisle uvek ostaje mogućnost da ih uklone laserskim putem.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.