Teslić: 5.000 KM za zapošljavanje

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Maj.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teslić: 5.000 KM za zapošljavanje

TESLIĆ - Opština Teslić raspisala je javni oglas za dodjelu podsticajnih sredstava za zapošljavanje nezaposlenih lica u oblasti proizvodne djelatnosti u iznosu od 5.000 KM po jednom radnom mjestu.

Kako je saopšteno iz ove opštine pravo na dodjelu podsticajnih sredstava imaju svi domaći poslodavci koji se bave proizvodnim djelatnostima, pod uslovima utvrđenim Odlukom o stimulativnim mjerama i uslovima dodjele podsticajnih sredstava za zapošlјavanje nezaposlenih lica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
''Podsticaji se dodjeljuju poslodavcima koji ponude zapošljavanje minimalno dva radnika koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošlјavanje i koji nisu smanjivali broj zaposlenih u posljednja tri mjeseca. Poslodavci su dužni novozaposlene radnike zadržati u radnom odnosu najmanje 24 mjeseca'', kaže se u saopštenju.

Odjelјenje za privredu i društvene djelatnosti će pratiti realizaciju ugovorenih obaveza poslodavaca u pogledu broja zaposlenih i vremenskog perioda trajanja radnog odnosa novozaposlenih lica, o čemu će, jednom godišnje, informisati Skupštinu opštine Teslić o dinamici i stepenu realizacije ugovorenih obaveza od strane investitora.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.