Terorizam glavna pretnja

Izvor: B92, 26.Nov.2014, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Terorizam glavna pretnja"

Moskva i Damask se slažu da je terorizam glavna pretnja stabilnosti na Bliskom istoku, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Rusija će nastaviti da podržava Siriju u naporima da se izbori sa tom pretnjom", rekao je Lavrov novinarima posle sastanka sa sirijskim kolegom Validom Mualemom.

Borba protiv terorizma mora da se vodi bez dvostrukih aršina, a vazdušni napadi protiv pripadnika ekstremističke Islamske države bez pristanka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Damaska su protivne međunarodnom pravu, kazao je Lavrov, prenela je agencija Tas s.

Raša tudej je na sajtu navela da je Lavrov rekao da Moskva osuđuje napore da se politički režim u Siriji svrgne uz pomoć terorističkih grupa.

Mualem je rekao da će Rusija i Sirija nastaviti sa konsultacijama sa ciljem pronalaženja političkog rešenja sukoba u Siriji.

On je podsetio da je u ranijim razgovorima sa Vladimirom Putinom, ruski predsednik potvrdio odlučnost da unapređuje odnose sa Sirijom i predsednikom Bašarom Asadom, prenela je agencija Rojters.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov i Mualem: Terorizam glavna pretnja

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 00:49

Moskva i Damask se slažu da je terorizam glavna pretnja stabilnosti na Bliskom istoku, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov..."Rusija će nastaviti da podržava Siriju u naporima da se izbori sa tom pretnjom", rekao je Lavrov novinarima posle sastanka sa sirijskim kolegom Validom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.