Telefoni iz oglasa: Legendarni modeli za DŽ

Izvor: Mondo, 28.Nov.2015, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telefoni iz oglasa: Legendarni modeli za "DŽ"

Podsetimo se zajedno omiljenih telefona od pre deceniju ili deceniju i po, koje sad možemo da kupimo za male pare.

Danas skoro da niko ne može da zamisli život bez pametnog telefona. Zamenili su gotovo sve druge uređaje koje smo do samo pre nekoliko godina koristili.

Ne verujemo da ljudi pored pametnog telefona u džepu ili torbi nose i muzički plejer, fotoaparat, kameru, mini konzolu ili neki sličan uređaj. Međutim, ima i onih koji bi vrlo rado nosili telefone >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji mogu da ponude samo telefoniranje, slanje poruka i možda poneku fotku lošeg kvaliteta. Ima i onih koji bi nosili telefone koji su bili mnogo popularni pre 7, 10 pa čak i 15 godina - telefone za koje su svi čuli i koje su svi želeli da poseduju.

Ovih dana prelistavali smo domaće oglase i naišli na neke vrlo zanimljive primerke. Verujemo da se na listi nalaze i telefoni koje ste i vi žarko želeli da imate u svom vlasništvu. Pogledajte o kojim telefonima je reč.

1. Nokia N90 (predstavljena u drugom kvartalu 2005.) je jedan od tri prva modela iz N serije finskog proizvođača. Pomenuta N serija je kao što znate, kasnije postala veoma popularna, veliki broj korisnika je kupovalo modele sa N oznakom, a kako i ne bi kada su svi do jednog bili pre svega vrlo kvalitetni, jedinstveni a neki i vrlo specifični kada je dizajn u pitanju. N90 model se izdvajao jedinstvenim dizajnom ali i fantastičnom kamerom (koja je bila jedna od najboljih u tom periodu). Takođe, ovaj telefon je prvi koji je na sebi imao i Carl Zeiss oznaku. Ekran je još jedan zanimljivi detalj, tj. rezolucija ekrana od 352 x 416 piksela na dijagonali od 2.1 inča. 259ppi gustina piksela na telefonu u 2005. godini je nešto što je samo ovaj model mogao da vam ponudi. Ne proizvodi se više ali se zato može naći polovan primerak, pa čak i u našoj zemlji. Ovde možete pogledati oglas. Cena je donkle prihvatljiva. Dobićete i memorijsku karticu kapaciteta 1 GB.

2. Sony Ericsson Xperia X5 Pureness (predstavljena u novembru 2009. godine) je prvi telefon sa providnim ekranom! Da, dobro ste pročitali. Kao i svi drugi jedinstveni modeli, i ovaj je bio papreno skup! I dalje je skup, toliko da polovan primerak košta kao neki najnoviji Android flagship modeli. Ali, premium dizajn, kvalitet izrade i jedinstveni ekran koji se nalazi na telefonu moraju mnogo i da se plate. Ako vam se dopada, pogledajte oglas.

3. Nokia 8210 (predstavljena 1999. godine), kada su se proizvođači takmičili ko će napraviti što manji telefon. Sada možda deluje smešno, ali u to vreme svi su želeli da ga poseduju! Apsolutno svi! Ako želite da posedujete ovaj model, pa maker vam sedeo negde u nekoj fioci, pogledajte oglas. Ne košta ništa više od nekih novih modela koji se danas prodaju koji osim osnovnih funkcija ne nude ništa drugo.

4. Nokia 3300 (predstavljena u junu 2003.) je jedan od onih čudnih modela koji su ličili na sve osim na mobilni telefon. Nokia je ovim telefonom pokušala da privuče ljubitelje mobilnih video igara. Mini konzola kojom ste mogli da obavljate i telefonske pozive. Ako vam se telefon sviđao ali ga iz nekog razloga niste nabavili, sada je pravi trenutak. Pogledajte ovaj oglas.

5. Motorola Aura (predstavljena u oktobru 2008. godine) je prvi telefon vrhunskog dizajna ali i okruglog ekrana! Takođe, gustina piksela po inču iznosila je 309ppi. Kao i Xperia X5 Pureness, i ovaj model je koštao neverovatno mnogo. Kasnije se pojavila verzija koja je bila presvučena zlatom, koja je koštala još više. Motorolin tim je imao ovaj model u vidu kada su kreirali prvi Android Wear pametni sat – Moto 360 koji je prvi pametni sat na svetu sa okruglim ekranom. Polovan model takođe košta kao neki vrhunski Android telefon. Pogledajte. Ukoliko kupite telefon, dobićete i originalnu futrolu.

6. Nokia 8800 Arte (predstavljena u novembru 2007.) je još jedan vrhunski model koji je koštao bezobrazno mnogo. Ali, nudio je fantastičan dizajn i bio je izrađen od luksuznih materijala. Nokia je ovim modelom pokazala kako se pravi luksuzni uređaj! Ako slučajno želite da ga posedujete, možete pogledati ovaj oglas. Cena vam se možda neće dopasti, ali bez obzira na to što se radi o starom modelu, i dalje se vodi kao premium model.

7. Nokia 3310 (predstavljena davne 2000. godine) jedan je od 10 najprodavanijih telefona na svetu. Prodat u više od 136 miliona primeraka. Jedan je od najomiljenijih telefona u našoj zemlji. Ukoliko želite da ga posedujet, možete pogledati ovaj oglas. Telefon nije skup ali morate dodatno uložiti u novu bateriju i novi punjač.

8. Sony Ericsson Xperia X1 (predstavljen u februaru 2008. godine) je prvi Sony Ericsson telefon sa ekranom veličine 3 inča i fantastičnom rezolucijom od 800 x 480 piksela (311ppi). Gustina piksela po inču je u to vreme delovala gotovo nestvarno. Kada se na to doda čelik od kog je napravljeno kućište uređaja ali i Windows 6.1 Professional operativni sistem, dobije se jedan od najboljih pametnih telefona što svakako jeste bila Xperia X1. Sony Ericsson (današnji Sony Mobile) je kasnije odustao od Windows OS-a i kao što već znate, prešao je na Android. Ako vam se dopadao ovaj model, lepa vest je dag a možete kupiti i danas. Doduše polovan primerak, što je i logično. Pogledajte oglas. Uz telefon ćete dobiti novi punjač i novi Stylus (olovku).

9. Nokia N95 8GB (predstavljena u avgustu 2007. godine) je naslednik neverovatno popularnog N95 modela. Jedina razlika je u internoj memoriji. Pretpostavljamo da sve znate o ovom modelu – fantastičan ekran, odlična kamera, jedinstven dizajn sa klizećim mehanizmom i Symbian operativnim sistemom. Bio je vrlo popularan u našoj zemlji. Crni model sa 8GB je izgledao još bolje. Ako vam se i dalje dopada, možete ga nabaviti. Polovan model je u pitanju ali je zato cena povoljna.

10. Sony Ericsson C905 (predstavljen u junu 2008. godine) je prvi telefon sa kamerom rezolucije 8MP. Sony Ericsson je tada važio za proizvođača koji je dosta pazio na kvalitet kamere. I danas dosta pažnje posvećuje tom segment. Kamera je nešto na šta je kompanija Sony veoma ponosna. Složićete se da je i dizajn takođe odličan. Telefon nije koristio Symbian niti Windows operativne siteme što je prava šteta. Verujemo da bi prodaja bila mnogo bolja samo da je korisnicima nudio i opcije koje su u to vreme nudili drugi telefoni koji su radili na pomenutim platformama. No, svakako možete nabaviti polovan primerak ako to želite. Verujemo da ima i onih koji žele danas da poseduju ovaj model.

11. Motorola V3 (predstavljena u trećem kvartalu 2004. godine) je još jedan telefon koji je zaludeo svet i koji se nalazi na listi 10 najprodavanijih svih vremena! Prodat je u više od 130 miliona primeraka. Telefon na preklop prelepog izgleda, vrhunske izrade sa čak dva ekrana! Svi su želeli da ga poseduju. U to vreme, bio je jedan od najtanjih mobilnih telefona. Toliko dobro i dan danas izgleda da bismo ga svakako ponovo koristili. Možete ga nabaviti po vrlo povoljnoj ceni.

12. Nokia N93 (predstavljena u aprilu 2006.) je naslednica gore pomenutog N90 modela. Sa naprednijom kamerom, malo izmenjenim dizajnom ali i ekranom slabije rezolucije. Iz nekog razloga nam se dopadao i ovaj model. Kasnije je Nokia predstavila i unapređenu verziju N93 modela na koji je dodala oznaku “i” ali i promenila dizajn. Jako ga je teško danas nabaviti, no, mi smo uspeli da pronađemo jedan primerak koji je u dosta lošem stanju. Ako želite da ga imate u svojoj kolekciji, svakako pogledajte oglas.

Recite nam u komentarima koji telefon ste vi nosili pre pet ili 10 godina i koji su to telefoni bili vaš nedosanjani san :)

Pratite nas i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.