Tehnologija ne zaglupljuje ljude

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2015, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tehnologija ne zaglupljuje ljude

Tehnologija nam pomaže, ali nas ne čini glupljima, pokazalo je posljednje istraživanje naučnika.

Poslužimo se Googleom i nađemo automatski rješenje za mnoge probleme. Baš ta činjenica motivisala je Mariju Vimber sa Univerziteta u Birmingemu da učestvuje u istraživanju koje je sproveo "Kaspersky Lab" na temu "Googleovog efekta".

"Internet jednostavno mijenja način na koji baratamo informacijama i kako ih pohranjujemo pa bih prije rekla da nas 'Googleov efekat' >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << čini dobrima kad treba zapamtiti gdje možemo pronaći informaciju", rekla je Vimberova.

Pamtimo slabije informacije, ali pamtimo veoma dobro gdje do informacija možemo doći.

Istraživanje je pokazalo da nam tehnologija pomaže "živjeti pametnije" i da naučimo formulisati pitanja na pravi način, što je dokaz inteligencije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.