Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Okt.2014, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teheran ispunjava obaveze

Iran je preduzeo dodatne mjere za usklađivanje uslova proširenog prelaznog nuklearnog sporazuma sa svjetskim silama, navodi se u mjesečnom izvještaju Međunarodne agencije za atomsku energiju /IAEA/ o primjeni tog sporazuma.

U izvještaju, koje je na uvid imao Rojters,  navodi se da Iran ispunjava svoje obaveze iz privremenog sporazuma, dok traju pregovori Teherana s velikim silama o konačnom sporazumu o nuklearnom sporu.

IAEA je zadužena da prati primjenu dogovora iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << privremenog sporazuma, što bi omogućilo da bude produžen rok za postizanje pregovora o konačnom sporazumu o iranskom nuklearnom programu.

Zapad smatra da Iran koristi nuklearni program za izradu atomskog oružja, dok Iran uporno tvrdi da je cilj tog programa isključivo mirnodopski.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.