Izvor: Politika, 27.Jan.2015, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tarantino snima novi vestern

Scenarista i reditelj Kventin Tarantino počeo je snimanje novog vesterna „The Hateful Eight” u američkoj saveznoj državi Kolorado, izvestili su američki mediji.

Producentska kompanija „Vajnstajn” krajem novembra obelodanila je spisak glumaca koji će igrati u novom filmu Tarantina. „Omraženu osmorku” igraju: Kurt Rasel, Semjuel L. Džekson, Tim Rot, Volton Gogins, Majkl Madsen, Brus Dern, Demijan Bičir i Dženifer Džejson Li.

Novi film prati priču o osmoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << putnika koji se slučajno sreću u jednoj planinskoj kući, gde su pobegli kako bi se sakrili od nadolazeće snežne mećave. Film bi trebalo da bude prikazan već krajem godine da bi ušao u u trku za Oskara naredne godine.

Tarantino je početkom 2014. godine tužio internet sajt „Goker”, jer je doprineo da u javnost procuri njegov scenario. Reditelj je tada naveo da neće snimiti „Hateful Eight”, jer je scenario objavljen, ali mediji navode da se ipak predomislio.

Tarantino (51) je snimio deset filmova, među kojima su najpoznatiji: „Petparačke priče” (nagrađen „Zlatnom palmom” na festivalu u Kanu) i „Đangova osveta”, za koje je osvojio Oskare za scenario, zatim „Ulični”, „Džeki Braun”, i dva dela filma „Kil Bil”.

Tarantino često i glumi epizodne uloge u svojim filmovima. Najčešće su to uloge brbljivaca koji prati svetske trendove i poseduje enciklopedijsko znanje.

objavljeno: 27.01.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.