Talibani predstavili novog vođu

Izvor: Press, 25.Maj.2016, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani predstavili novog vođu

Avganistanski talibani objavili su novog lidera nakon što je Mulah Aktar Mansur ubijen u napadu drona SAD prošle nedelje, javlja BBC.
Foto:B92.net
U saopštenju talibani su prvi put priznali smrt Mansura i kao njegovog naslednika odredili Mavlavija Haibatulaha Akundzada.
Mansur je ubijen u napadu na njegov automobil u Pakistanu u subotu.
Preuzeo je vođstvo nad talibanima u julu 2015. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kada je osnivač talibana i njihov duhovni vođa Mulah Muhamed Omar ubijen. 

Akundzada je bio jedan od zamenika vođe talibana. 

„Haibatulah Akundzada je postavljen za novog lidera Islamskog emirata (talibana) nakon jednoglasnog dogovora u šuri (vrhovnom veću) i svi članovi šure zavetovali su se na sporazum sa njim“, navodi se u saopštenju talibana. 

Takođe se ističe da će Mulah Muhamed Jakub, sin Mule Omara, postati zamenicima talibama pored trenutnog zamenika Sirahudina Hakanija.
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Taliban izabrao novog vođu

Izvor: VOA, 25.Maj.2016

Avganistanski Taliban saopštio je da je Mavlavi Haibatula Akundzada izabran za novog vođu te grupe, posle smrti Mule Aktara Mansura. Taliban je u današnjem saopštenju takođe potvrdio da je Mansur ubijen u prošlonedeljnom američkom napadu bespilotnom letelicom. U međuvremenu, ta pobunjenička...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.