Izvor: Nezavisne Novine, 25.Okt.2016, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani po prvi put objavili snimak napada dronom

KABUL- Avganistanski talibani su danas po prvi put objavili snimak iz vazduha eksplozije automobila-bombe u južnoj provinciji Helmand, što je prvi put da je ta militantna grupa upotrebila dron za snimanje napada.

Na snimku od 23 minuta se vidi kako se bombaš-samoubica zaleteo vojnim vozilom "hamvi" u vojnu bazu u okrugu Nava, pri čemu je raznet čitav kompleks, a na licu mjesta je nastala ogromna "pečurka" od vatre i dima, prenjela je agencija AFP.

U pozadini snimka >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se čuje pro-talibanska pjesma, a prikazan je i bombaš ispred vozila, koji grli svoje saborce pre polaska u samoubilačku misiju.

Kamera montirana na dron prikazuje snimak mete iz vazduha, prati putanju vozila samoubice i snima napad na bazu, uključujući ogromnu eksploziju.

To je prvi snimak dronom koji su objavili talibani, ali autentičnost snimka ne može da bude nezavisno potvrđena.

Talibani, koje su u svetu nekad smatrali neukim siledžijama, razvili su vešti tim za odnose sa javnošću koji se služi digitalnom tehnologijom da bi doprili do publike širom svijeta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.