Takmičenje u bacanju bumeranga u Nišu

Izvor: RTS, 19.Maj.2017, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje u bacanju bumeranga u Nišu

U Nišu je održano takmičenje u bacanju bumeranga koje je okupilo veše 100 takmičara iz Niša i okoline. Tradicionalno šestu godinu takmičenje organizju Tehničke škole iz Niša i Aleksinca u saradnji sa Ambasadom Australije.
Svoju snagu u finalnom takmičenu bacanja bumeranga danas je odmerio 21 takmičar. Neki kažu prijavili su se iz zabave a neki su došli da bi pobedili.

"Počeo sam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se bavim bumerangom tako što mi je nastavnica rekla da ima neko takmičenje u bumerangu i ja sam se prijavio", kaže Danilo Ilić, 11 godina Bukmanovo.
"Odlučio sam da se takmičim da steknem nova prijateljstva da se družim sa mlađim i starijim i naravno da pobedim", kaže Obren Milić, 12 godina Niš.
"Prvo bacanje nisma uhvatio onda posle drugog, trećeg puta kako vežbam sve sam bolji i bolji", kaže Nemanja Paunović, 18 godina Sokobanja.
Osnovni motiv organizatora je da ovo takmičenje promoviše mlade i zdrav način života, ali i kako kažu da ih odvoji od kompijutera i telefona.
"Iz godine u godinu raste interesovanje ne samo iz Niša nego i iz Beograda, Novog Sada, Aleksinca, ove godine su najviše zastupljeni učenici srednjih škola i osnovnih i studenti", kaže Jovan Milić.
"Imamo samo jednu disciplinu, to je „izi raund", radi se o bacanju bumeranga iz centra mete, gde je cilj da se bumerang vrati što bliže bacaču a da prilikom bacanja ode što dalje", kaže Ivan Nogić, profesor Fizičkog vaspitanja.
Među najboljim takmičarima koji su ušli u finale je i Kristina Nikolić kojoj je kako kaže izazov da se nameće sa dečacima.
"Ja se takmičim treći put i nije naporno uopšte bacati bumerang, potrebno je samo jaka ruka i znanje tehnike", kaže Kristina Nikolić, 18 godina Niš.
Takmičenje u bumerangu četvrtu godinu podržava Ambasada Australije u Srbiji.
"Vraćamo se našim korenima, starosedeoci Australije su koristili bumerang prvenstveno za lov, deca u Australiji odrastaju igrajući se bumerangom, tako da je to jedan od razloga zašto podržavamo ovaj događaj", kaže Glen Morison, zamenik ambasadora Australije u Srbiji.
Za početno znanje da se bumerang vrati bacaču nije potrebno mnogo vežbe pa će sledeće godine kako najavljuju organizatori moći da se prijave svi koji žele da se oprobaju u ovom zanimljivom sportu.
rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Najbolji bacači bumeranga na Balkanu za 2017. odmerili snagu u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Maj.2017

U Nišu je u organizaciji niške Prve tehničke škole „Milutin Milanković“ u saradnji sa Ambasadom Australije i Tehničkom školom „Prota Stevan Dimitrijević“ iz Aleksinca, održano šesto takmičenje u bacanju bumeranga „Bum Fest 6“...Dvadeset i jedan takmičar se borio za nagradu najboljeg...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.