Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Avg.2017, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TV B92 i Prva: Radijus Vektor ne može da ucenjue povećanjem cene

Televizije B92 i Prva saopštile su danas da je besmislen komentar kablovskog operatera Radijus Vektora da tri nacionalna kanala potražuju novac i da bi to uticalo na povećanje cena usluga, navodeći da ako želi da posluje u interesu korisnika ne mora da povećava cenu već može da nađe drugi model kao što su to učinili drugi operateri.

Radijus vektor, koji je juče ukinuo televizijske kanale Prva, B92 i Hepi (Happy), saopštio je da to nije učinio svojevoljno, već po zahtevu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tih televizijskih kuća od 1. avgusta. Naveo je da iako sve tri televizijske kuće tvrde da su programi televizija s nacionalnom pokrivenošću besplatni za sve građane, oni od kablovskih operatera potražuju novac i time "direktno utiču na povećanje cene kablovske".

TV B92 i Prva navele su da "cenu usluga određuje isključivo operater".

"Radijus vektor ne može da plaća jedne sadržaje, a da s druge strane preuzima nečiji program besplatno i naplaćuje ga krajnjim korisnicima", navodi se na sajtu B92.

Dodaje se da Radijus vektor do skoro nije tražio saglasnost za emitovanje programa Prve i B92 i da je tek posle niza pravnih koraka i mera, uključujući i opomenu od Regulatornog tela za elektronske medije podneo zahtev.

"To znači da je Radijus vektor po više osnova delovao i poslovao van zakonskih okvira", ocenjuje se u saopštenju.

Ponovili su da svaki građanin ima besplatan pristup programu nacionalnih televizija preko antene, ali to nije slučaj kada koristi i usluge kablovskog operatera.

"Kablovski operater plaća strane i regionalne kanale, osim nacionalnih televizija na teritoriji Srbije, kako bi dalje distribuirao njihov program svojim korisnicima, od kojih za to uzima određenu novčanu nadoknadu. To predstavlja bezobzirnu diskriminaciju domaćih emitera i dovođenje u neravnopravan položaj sa stranim kanalima", objavljeno je na sajtu.

Kablovski operater Radijus Vektor onemogućio je gledanje domaćih kanala Prva, B92 i Hepi i zamenio ih kanalima N1, Grand 1 i Grand 2.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

B92 i Prva: Radijus vektor ucenjuje, ne tražimo novac

Izvor: RTS, 08.Avg.2017

"Prva TV" i B92 odbacili su tvrdnje kablovskog operatera "Radijus Vektora" da oni, uz "TV Hepi", potražuju novčanu nadoknadu i da će to uticati na povećanje cena kablovskih usluga. . "Podvlačimo da svaki građanin ima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.