TROPSKI DANI STIZU Umiracemo na 50 STEPENI Evo kada ce biti najveci PAKAO

Izvor: medio.rs, 02.Jul.2015, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TROPSKI DANI STIZU Umiracemo na 50 STEPENI Evo kada ce biti najveci PAKAO

Paklene vrućine od danas kreću i u Srbiji, a prema procenama stručnjaka najstrašniji toplotni udar treba očekivati u zapadnoj Evropi gde će temperatura prelaziti 40 stepeni

Paklene vrućine od danas kreću i u Srbiji, a prema procenama stručnjaka najstrašniji toplotni udar treba očekivati u zapadnoj Evropi gde će temperatura prelaziti 40 stepeni, dok će kod nas biti 36 u hladu!

Meteorolog Đorđe Đurić kaže za “Alo!” da se od danas u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << očekuje porast temperature i da će ona svakim narednim danom nastaviti da raste.

– Tropski talas i temperature do 36 stepeni treba očekivati za vikend, a od ponedeljka i tokom sledeće nedelje nastaviće da se ređaju tropski dani. Vrlo malal verovatnoća je da će živa u termometru dostići 40 stepeni, a vreli talas završiće se u četvrtak kada su moguće kiše i pljuskovi – kaže on.

Prema njegovim rečima temperature se mere na dva metra visine u hladu, kao i da kada je prognozirano 36 stepeni tada na asfaltu može da bude 50 stepeni!

Lekari savetuju oprez prilikom velikih vrućina, jer tropski dani mogu biti i smrtonosni. I savetuju da izbegavamo najvreliji period dana i obavezno nošenje flašice s vodom i zaštite od sunca.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.